Diamondnails - vše pro modeláž nehtů (2024)

  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Gelové nehty - nejčastější otázky

11.10.2022

Máte přehled o správné aplikaci UV gelu? Na co si dát pozor? Jakou bázi vybrat? Připravili jsme pro vás odpovědi na nejčastější otázky, které nám kladete v chatu.

Co je to třífázový systém?

Třífázový systém zahrnuje použití 3 různých gelů:

  1. Podkladový gel – známý také jako báze – se nanáší na dokonale připravený nehet. Jeho funkcí je zlepšit přilnavost gelu, minimalizovat vznik odchlipů a celkově prodloužit životnost gelu na nehtu.
  2. modelovací gel - stavební gel – tvoří vzhled a tvar nehtu. Nejprve aplikujete tenkou vrstvu gelu na nehet, tuto vrstvu NEVYTVRZUJETE, ale hned pokračujete vmodeláži a vymodelujete apex.
  3. Finish (konečný) gel – lesk – kromě dokonalého lesku je úkolem finish gelu zafixovat a ukončit celou modeláž.

Pokud nehet zdobíte barevnými gely nebo gel laky, aplikují se na vymodelovaný nehet ještě před konečným finish gelem.

Opakem třífázového systému je jednofázový systém, kdy na celou modeláž používáte pouze jeden UV gel.

Proč gel při vytvrzování pálí?

Při vytvrzování UV gelu probíhá chemická reakce – polymerizace. Ta má 3 fáze:

Iniciace – fáze, kdy vkládáme ruku do lampy a začínají se štěpit malé vazby molekul gelu

Propagace – gel tvrdne při čemž vzniká reakční teplo, které cítíme

Terminace – gel je vytvrzen

Je tedy nutno říci, že každý gel pálí a je to opravdu normální :)

Náš tip: Vložte ruku do lampy, vyčkejte 5-10s, poté ruku vytáhněte zlampy ven, počkejte až pocit pálení odezní a vložte ruku zpět do lampy.

Jsou lepší šablony nebo tipy?

Použití šablon nebo tipů u nehtové modeláže je velmi individuální. Někomu zkrátka vyhovují lépe tipy, někomu šablony. Obecně se použití tipů doporučuje spíše začátečnicím, modeláž nehtů na šablonky vyžaduje trochu cviku. Podrobněji jsme se touhle problematikou zabývali v článku „Jsou lepší tipy, nebo šablonky?“ na našem BLOGU.

Co je to apex?

Apex neboli stresový bod je místo zhruba vjedné třetině nehtu od nehtové kůžičky, na které se aplikuje větší množství materiálu – UV gelu, polygelu nebo akrylu. Modeláž stresového bodu je důležitá, aby nehet vydržel náraz, nezlomil se a perfektně držel. Návod, jak vymodelovat apex si můžete přečíst včlánku „Co je to apex a proč je tak důležitý“

Jaký je rozdíl mezi gelem a akrygelem?

Akrygel je materiál spojující vlastnosti klasického uv gelu a akrylu. Pracuje se sním stejně jako sgelem, ale po vytvrzení na nehtu přebírá vlastnosti akrylu – tedy především pevnost. Je vhodný pro namáhané ruce, nebo pro ty, kterým nedrží klasický UV gel.

Ničí se nehty gelovou modeláží?

Samotná gelová modeláž nehty NENIČÍ, pokud je však prováděna správně. Jestliže ke zničení nehtů dojde, ve většině případu k téhle skutečnosti dochází pouze nesprávným odstraněním gelu. V případě, že jsou dodržována pravidla, jak modelovat nehty, je zničení přírodního nehtu vyloučeno. Stejně tak platí, že produkty používané při modeláži nehty NEničí. V současné době jsou produkty natolik vyvinuté, že právě naopak obsahují pečující složky, jsou zbaveny veškerých toxických látek, jsou tedy vhodné i pro alergiky.

Je pravda, že si musím dávat pauzu od gelových nehtů, aby mohly dýchat?

NE! Správné použití přípravků pro gelovou modeláž o nehtovou ploténku pečuje, dodává jí živiny. Pokud je gelová modeláž prováděna správně, nejsou potřeba žádné pauzy.

Jaká báze je vhodná pod UV gel?

Všechny báze, které najdete na našem eshopu, jsou vhodné jak pod UV gel, tak pod gel lak, či polygel. Můžete si tedy vybrat přesně takovou, se kterou se vám dobře pracuje a vůbec nemusíte řešit, pod jaký materiál ji použijete. Více o nabídce našich bází se dočtete v článku: Která báze je pro mne vhodná?

Co je to BB?

Zkratkou BB se ve světě nehtové modeláže označuje tzv. babyboomer manikúra, tedy styl velmi jemného a elegantního zdobení nehtů. Jedná se o přechod bílé a přírodní (růžové nebo nude) barvy. Babyboomer manikúru si můžete vytvořit pomocí gelu, polygelu i gel laku. Návod, jak vytvořit babyboomer manikúru si můžete přečíst v článku: Babyboomer polygelem - jak na něj?

Který gel je vhodný pro začátečníky?

Gel vhodný pro začátečníky by měl mít tyto základní vlastnosti: medovitou konzistenci, neměl by zatékat a měl by být samovyrovnávací. Začátečnice ještě neumí sgelem pracovat tak rychle, jako profesionální manikérka, potřebuje dostatek času, proto je důležité, nesáhnout po příliš řídkém gelu. Ideální volbou pro začátečnice je řada našich gelů: Diamond IQ remember, které obsahují paměťovou složku a mění svou konzistence během modeláže.

Proč se mi pod gelem dělají bublinky?

Jedná se vždy o chybu, která vzniká už během gelové modeláže nebo doplnění gelu. Materiál musí knehtu dokonale přilnout. Jestliže však není přírodní nehet dobře připraven, vysušen, odmaštěn apod. může se vněkterém místě vytvořit vzduchová bublinka, která je později velkým problémem. Do téhle bublinky se poté dostává vzduch nebo voda při mytí rukou, gel se vtomhle místě začne odchlipovat, vhorším případě zde může začít nehet plesnivět.

Další důležité články blogu, které by se mohly hodit:

  • Pokud váháte s výběrem správného štětce na modeláž: Není štětec jako štětec - jak vybrat vhodný štětec na modeláž
  • Tip pro rychlou modeláž nehtů:Stavební gely v lahvičce - rychlá modeláž nehtů
  • Pokud váháte, zda používat tipy na nehty, nebo papírové šablony, přečtěte si článek: Jsou lepší tipy nebo šablonky?
  • Ráda byste originální zdobení nehtů? Třeba 3D? postup najdete v článku: Jak na 3D zdobení pomocí polygelu

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Facebook

Twitter

Štítky

  • gelové nehty
  • gelová modeláž
  • vše o gelových nehtech
  • gelové nehty-postup
Diamondnails - vše pro modeláž nehtů (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 5575

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.